Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Museu de les aigües Cornellà


Dimecres, 28 de juny de 2017, a les 15.30 h
Museu de les aigües Cornellà
Visita a l’exposició permanent, guiada per  personal del propi museu.
Punt de trobada: Centre Cultural Sant Josep

El Museu Agbar de les Aigües és un museu contemporani dedicat a l'aigua, ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer del Baix Llobregat i abastir així Barcelona.
Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió.
Farem un recorregut per la història de l’abastament a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com una aproximació a aspectes relacionats amb la higiene i la salut, les propietats físiques i químiques de l’aigua, i fins i tot el seu sabor i olor, a través d’objectes i documents que dialoguen amb mòduls interactius i audiovisuals.

El preu de l’entrada al museu és de 4 €

El desplaçament fins al Museu es farà en transport públic a càrrec de cadascuna de les persones participants.
Places limitades.

Inscripció prèvia indicant nom de la persona participant, e-mail i telèfon de contacte a través del correu:ccultural.santjosep@l-h.cat o al telèfon 934 032 099del 16 al 30 de juny de 2017.
Centre Cultural Sant Josep
Exposició
La vida de l’aigua

L’aigua és un element imprescindible per a la vida i per a satisfer les necessitats bàsiques de les ciutats i pobles; també les teves. Saps que cadascú de nosaltres consumim uns 6.400 litres d’aigua al dia?
Fem servir molta més aigua de la que ens pensem. No només per a beure o dutxar-nos, sinó que qualsevol producte que comprem implica un consum d’aigua en la seva producció. És el que es coneix com aigua virtual.
En aquesta exposició es parla de l’aigua a la natura, de l’aigua a la ciutat, i de la relació que hi tenim totes les persones.

L’exposició, amb guió i disseny expositiu i gràfic de Lavola, ens ha estat cedida per la Diputació de Barcelona. En col·laboració amb l’Àrea d'Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat.